My new place... - Reisverslag uit Beijing, China van Welmoed Altena - WaarBenJij.nu My new place... - Reisverslag uit Beijing, China van Welmoed Altena - WaarBenJij.nu

My new place...

Door: Welmoed

Blijf op de hoogte en volg Welmoed

12 September 2007 | China, Beijing

is Huaqing Jiayuan!

Zondagavond was eindelijk het moment aangebroken: we kregen de sleutel van ons appartement! Bij aankomst werd er nog hard gewerkt om de nieuwe gordijnen nog even snel op te hangen en de laatste klusjes af te maken, want jawel, het hele appartement is afgelopen week opgeknapt, inclusief een nieuwe glimmende keuken, nieuwe deuren, een grote televisie in de woonkamer, airco, koelkast, wasmachine EN Chinese deurbel die aankondigt: Ni hao, qing ni kan men, wat zoiets betekent als Hallo, zou je de deur open willen doen! We wonen nu op de 15e verdieping van Huaqing Jiayuan, een groot appartementencomplex op ongeveer 10 minuten fietsafstand van de universiteit. De eerste dagen kregen we het nog niet voor elkaar om warm water uit de kraan te krijgen, dus dat betekende een koude douche. Gelukkig is dat nu verholpen;) Gas en elektriciteit moet je van te voren kopen met een speciale kaart bij de bank, dus als je de meter niet in de gaten houdt, zit je in het donker... Gelukkig heeft het complex liften, zelfs met liftbedienden; en als je hard genoeg stampt in de gang gaat het licht vanzelf aan! Vanuit ons appartement hebben we prachtig uitzicht over de stad, echt genieten hier... Huaqing Jiayuan is omringd door oa Tsinghua University, Starbucks, McDonald's, Pizzahut, een enorme Chinese supermarkt, banken, kledingwinkels, restaurantjes, mijn fitnesscentrum is ertegenover, de metro is om de hoek, en niet te vergeten de Lush en Propaganda, erg favoriete uitgaansplekken onder de (internationale) studenten. Toen ik mijn Koreaanse kamergenoot vertelde dat ik ging verhuizen naar Huaqing Jiayuan reageerde ze met, "Oh, the best place in town!"... en eigenlijk ben ik het wel met haar eens:)
Behalve heel veel shoppen om ons appartement in te richten (het is wel gemeubileerd gelukkig...), moet er vanaf nu ook gestudeerd worden...
Maandag zijn namelijk de colleges begonnen, in totaal 20 uur per week, waaronder 6 uur hanyu (lezen en schrijven), 6 uur kouyu (verstaan en spreken) en twee keuzevakken die we deze week nog mogen kiezen, ik denk dat het krant lezen en business Chinese wordt. Het eerste college viel erg mee, de docent was goed te volgen en super aardig. De studenten komen werkelijk overal vandaan: Rusland, Canada, Thailand, Korea, Japan, Oekraine, Indonesie, Kazachstan, Amerika, Frankrijk, Noorwegen etc, erg leuk!

En oja, dit is mijn adres komend jaar:

Ms. Welmoed Altena
10-1507 Huaqing Jiayuan building
Beijing Haidian District, Wudaokou
Beijing, 100083
People’s Republic of China

• 12 September 2007 - 11:10

Wen:

Hi,nice to know everything is going well of you..hope you have a nice time there..^_*

• 12 September 2007 - 14:19

Mandy:

haha was echt te gek.. echt leuk om alles "live" te zien! spreek je snel!! liefs xx Man

• 12 September 2007 - 16:58

Mirjam En Kees:

hoi welmoed

bijkbaar ook iets met ons eerdere bericht misgegaan, hogelijk lukt nu wel

jonathan heeft als commentaar op jouw belevingen: eerst was het dus een kippezooi en nu is het prachtig mooi!
    hartstikke leuk en informatief om jouw ervaringen zo te volgen
    liefs, Mirjam & co

• 12 September 2007 - 18:49

Iet En Jeroen:

Een reuzestap vooruit, dat nieuwe appartement. Wat zal je genieten van de vloer zonder haren en een bed zonder beestjes. En dan een prachtig uitzicht over de stad! Letterlijk in de wolken! Geniet ervan en hou ons op de hoogte.
    Liefs Iet en Jeroen

• 13 September 2007 - 09:29

Julia:

Hey Welmoed, moest echt zo lachen toen ik de foto's zag.. zo ontzettend herkenbaar!! Ik mis het!! Veel plezier en geniet van de tijd. We missen je op het Ars. XX