Harbin: kan het nog kouder? - Reisverslag uit Beijing, China van Welmoed Altena - WaarBenJij.nu Harbin: kan het nog kouder? - Reisverslag uit Beijing, China van Welmoed Altena - WaarBenJij.nu

Harbin: kan het nog kouder?

Door: Welmoed

Blijf op de hoogte en volg Welmoed

12 Januari 2008 | China, Beijing

Het is rond de –20 graden, een temperatuur waarbij het snot in je neus ter plekke bevriest, de batterij van je telefoon en camera verbazingwekkend snel leeg zijn en het flesje water in je tas in no time in een blok ijs verandert. Gelijk na de laatste tentamens zijn we voor 13 uur de trein in gestapt naar Harbin. Bij aankomst staat het ijs aan de binnenkant van het raam! In Harbin zijn de Russische invloeden nog duidelijk zichtbaar, onder andere te zien aan de Sofia kerk en de imposante gebouwen in de winkelstraat. Regelmatig word ik voor Rus aangezien en in het Russisch aangesproken. Harbin is beroemd om het ijsfestival in de winter, waar enorme bouwwerken van ijs te zien zijn; de Akropolis, de Chinese Muur, Buddha, iglo’s en allerlei ijskastelen. Met een band van de helling af, een ijswand beklimmen, skiën, keihard van een ijsglijbaan, je kan het zo gek niet bedenken...’s Avonds is alles prachtig verlicht, het is bijna niet te geloven dat alles van ijs is! Ook met sneeuw worden de meest mooie bouwwerken gemaakt: kastelen, godinnen, Napoleon, molens, de denker... Foto’s nemen moet snel, want voor je het weet is je hand gevoelloos van de kou zonder handsschoen?! In de winkelstraat die erg Europees aandoet staat een ware ijsbar, waar je Russische vodka kan drinken om jeop te warmen. Op de bevroren rivier laten we ons rondrijden in een koets om te genieten van het uitzicht! Na twee dagen in extreme kou lijkt Beijing wel tropisch warm;)
Het eerste semester zit er nu op, de laatste tentamens zijn achter de rug...de tijd is werkelijk voorbij gevlogen...het meest moeilijke is om afscheid te nemen van vrienden die het tweede semester niet meer aan Beida studeren, maar elders in de wereld op zoek gaan naar een baan of doorstuderen...:(
En nu is het tijd om snel mijn slippers in te pakken voor Thailand, om twee weken te genieten van de mooie stranden en eilanden:D

• 11 Januari 2008 - 18:46

Kai:

Haha, wat een mooie stad. Ik ben daar ook geweest, maar toen ik nog op basis school zat en toen had die stad ook geen centrum.

• 11 Januari 2008 - 21:55

Gijs:

Gaaf, die sneeuwkunstwerken!

• 12 Januari 2008 - 10:58

Man:

Wel! thx voor je mailtje! ik vind dat je zulke vette dingen doet! geweldig joh. ik spreek je als je terug bent uit Thailand!! liefs xxxxxx man

• 25 Januari 2008 - 19:53

Maruth :

He Wellie,

Leuk je belevenissen te lezen, ook van dat ijsspektakel. Ik heb gisteren nog voor jullie gebeden rondom de kwestie van China. Zelf heb ik het er ook heel moeilijk mee.
    Heel veel sterkte in ieder geval!

Maruth

P.S. Anjo en ik gaan het weer samen proberen. Sinds afgelopen september heb ik weer contact met hem en sinds november is er weer toenadering tussen ons. Leuk he?