Lovely Thailand part 1: Bangkok & Hua Hin - Reisverslag uit Beijing, China van Welmoed Altena - WaarBenJij.nu Lovely Thailand part 1: Bangkok & Hua Hin - Reisverslag uit Beijing, China van Welmoed Altena - WaarBenJij.nu

Lovely Thailand part 1: Bangkok & Hua Hin

Door: Welmoed

Blijf op de hoogte en volg Welmoed

05 Februari 2008 | China, Beijing

Zaterdag 12 januari is het eindelijk zover, met een aantal vrienden verlaat ik het koude Beijing voor een paar weken vakantie in Thailand. Nadat twee vrienden bijna op het vliegtuig naar Frankfurt zijn gestapt, komen we gelukkig verder zonder problemen aan na een vlucht van 4 uur. Door alle drukte is de voorbereiding er echter bij ingeschoten...bij aankomst op het vliegveld van Bangkok worden de nodige Lonely Planets aangeschaft en nemen we de bus naar Khao San Road, oftwel de touristenarea van Bangkok. Tijdens het diner komen we erachter dat vrijwel alle hotels volgeboekt zitten...en ondertussen is het al een uur of twaalf. Gelukkig worden we gered door de zus van Fn, die in Bangkok woont en zo aardig is ons op te halen met de auto en naar een fancy hotel down town te brengen.
De eerste dagen in Bangkok worden vooral gevuld met sightseeing; na bijna afgezet te zijn door een tuktuk bestuurder (hij beweerde dat het paleis dicht was en wilde ons naar de lucky buddha brengen...en naar een of andere fabriek, dus toen wisten we wel hoe laat het was...) brengen we een bezoek aan Wat Phra Kaew & Grand Palace, ook wel bekend als Temple of the Emerald Buddha. Omdat de oudste zus van de Thaise koning net overleden is, staat er een enorme rij voor het paleis met Thai die hun laatste eer bewijzen, allen gekleed in het zwart. Verder brengen we nog een bezoek aan Wat Pho, een enorme liggende Buddha, erg mooi. Na de -20 in Harbin is het in Thailand met zo'n ruim 30 graden heerlijk warm, en bovendien komt het leven een stuk relaxter over na het hectische Beijing. Ik moet wel zeggen dat ik in geen 5 maanden zoveel buitenlanders heb gezien...het is hoogseizoen in Thailand! Zelf voel ik me ook weer toerist en weet ik weer hoe mensen zich moeten voelen in China, je spreekt de taal niet (al spreken Thai wel veel en veel meer Engels dan Chinezen), je wordt afgezet, je hebt in het begin geen idee wat de waarde is van het geld etc... Wat opvalt is de gastvrijheid en beleefdheid van de Thai, het is een heerlijk land om te zijn!
De laatste dag in Bangkok bezoeken we de floating market, op een bootje vaar je langs allerlei kraampjes en andere bootjes met coconutpancakes, fruit etc en maken we een tour op een olifant door de jungle! Op de nightmarket in de buurt van ons hotel heb ik gelukkig nog tijd om een bikini te shoppen voordat we richting strand vertrekken. In een klein busje rijdt Fn ons naar zijn Beachhouse in Hua Hin, een van de eerste beach resorts in Thailand, waar we heerlijk aan het strand en zwembad kunnen liggen. Na wat rondlopen op het strand komen Carina en ik een prachtig paradijsje tegen, palmbomen, een prachtig zwembad...we kunnen het niet laten even van de glijbaan van het Hyatt af te gaan:)
Dat de familiebanden hecht zijn in Thailand blijkt wel als we door de oom van Fn worden uitgenodigd voor een diner aan het strand. Om het strand en zwembad wat af te wisselen besluiten Jordi, Kim en ik paard te rijden over het strand. Mijn ritje was van korte duur, aangezien ik al na een minuut of 5 van het wild bokkende paard val, hard op mn rug in het zand...
Na 3 dagen Hua Hin vertrekken we met de trein naar het zuiden van Thailand, waar ik tot mijn grote schrik een kakkerlak vind in mijn bed. Na de treinreis stappen we gelijk de boot in naar Koh Tao...niet wetende wat ons te wachten staat. De boot is werkelijk volgestouwd, er is een ruimte waar overal mensen liggen, op bedden, op de grond, en later zelfs op alle baggage... en het is bloedheet. 's Nachts gaat de boot wild te keer op de golven, met als gevolg dat er een vrouw ligt te kotsen aan mijn voeten. Het voelt als een boot vol illegalen. Als Ning midden in de nacht naar de wc wil, is dat onmogelijk, aangezien de golven de wc binnen zijn gespoeld. Rond een uur of 6 in de morgen komen we aan in Koh Tao, blij dat we van de boot kunnen. Een paar heerlijke dagen op Koh Tao staan ons te wachten:)

• 05 Februari 2008 - 15:22

Iet:

Goh Welmoed, wat een reizen. Wat een ongelooflijk jaar is dit voor je!
    Nog veel plezier.
    Groet, Iet

• 05 Februari 2008 - 20:41

Lisanne:

hey welmoed, ik word jaloers van al je verhalen! klinkt super allemaal!
    Thailand lijkt me geweldig (china trouwens ook) veel plezier nog!
    groetjes van je nichtje haha xx

• 06 Februari 2008 - 17:06

Antje:

Wauw zeg, dat is nog eens een uitstapje! lekker naar Thailand! geniet van je tijd daar! en nog een gelukkig Chinees Nieuwjaar ;)
    Groeten

• 06 Februari 2008 - 18:33

Maruth:

Het is zeker wel even wennen, eerst -20 en dan 30 graden. Zelf kan ik me nauwelijks voorstellen hoe min 20 aanvoelt.

Groetjes en liefs,

Maruth

• 08 Februari 2008 - 11:59

Gijs:

Bekende beelden uit Bangkok, wat is het toch een geweldige stad.

Groeten,

Gijs