Home sweet home...
Door: Welmoed
Blijf op de hoogte en volg Welmoed
13 April 2008 | Nederland, Haarlem
Na een aantal nare China ervaringen in de maand maart, begint de maand april met het droevige bericht dat mijn opa een aantal dagen na zijn 90e verjaardag is overleden. Een paar dagen later vlieg ik terug naar Nederland voor de uitvaart. Ook als is de reden droevig, het is fijn mijn leven in Beijing even achter me te laten. Voor een weekje is alles weer zoals ik het altijd gewend ben: het water uit de kraan is drinkbaar, even geen hurkwc’s en wc-papier kan gewoon weer doorgespoeld worden, mijn fiets heeft weer een normaal formaat ipv een mini kinderfiets, het verkeer is opvallend rustig en georganiseerd, in parken en bossen loop je plotseling helemaal alleen ipv met 19000 Chinezen in het park van het Zomerpaleis, ik word niet meer aangestaard en nageroepen met laowai (buitenlander), keihard afdingen en alsnog teveel betalen gebeurt niet, internetcensuur behoort even tot het verleden, de lucht is opvallend schoon en blauw, even geen smogwolk om je heen, je wisselgeld hoef je niet zorgvuldig na te kijken op echtheid, in restaurants word je niet afgesnauwd maar vriendelijk geholpen, het eten druipt niet van de olie, even hoef ik niet bang te zijn opgepakt te worden en onschuldig afgevoerd in een arrestantenbusje naar het politiebureau, de corruptheid van de politie, de eenzijdige berichtgeving van de Chinese media...ik laat het allemaal achter me...en dat is best even fijn! Terug in Nederland is China vrijwel dagelijks in het nieuws..."onze verslaggever live vanuit Beijing"...het lijkt plotseling een leven heel ver weg. Na 8 maanden begin je je eigen land toch wel te missen, en niet te vergeten...je familie en vrienden! Zin om terug te vliegen aanstaande vrijdag? Uhm...ja, want binnenkort ga ik een van mijn beste vrienden opzoeken in Taiwan!
14 April 2008 - 07:35
Iet:
Hoi Welmoed,
Wat een verrassende opsomming van ellende waarmee je in China als buitenlander geconfronteerd wordt. In je berichtgeving tot nu toe heb ik dat nooit gelezen. Is dat omdat je bang bent voor controle, of omdat het verschil je nu ineens heel erg opvalt? Het lijkt me in iedergaval niet makkelijk voor je om weer terug te gaan. Ik wens je veel sterkte vrijdag. En gelukkig heb je nog iets leuks in het vooruitzicht. Groet, Iet -
14 April 2008 - 07:52
Martin:
Taiwan huanying ni =)
19 April 2008 - 00:08
Remco:
Heee Weixin. Lees net je weblog terwijl jij in het vliegtuig zit en al bijna weer landt in Beijing. Wat lijkt het me vreemd om weer in Nederland te zijn zeg. Als ik die foto's van Utrecht CS, de duinen enzo zie dan lijkt het allemaal jaren geleden. Hopelijk wen je weer snel in Beijing, wij kijken er iig weer allemaal naar uit dat je terugkomt. Vanavond samen eten? ;)
P.S.: Vet mooi huis hebben jullie zeg! -
19 April 2008 - 18:29
Henny:
Hi lieve Welletje,
Hoop dat je een goeie reis gehad hebt.
Het was heel fijn dat je afgelopen woensdag bij ons was, samen met oma!
Veel plezier in Taiwan, liefs Henny