China in zicht!
Blijf op de hoogte en volg Welmoed
26 Juli 2007 | Nederland, Haarlem
Zoals de meesten van jullie weten heb ik een beurs gekregen om een jaar aan Peking University te studeren. En nu is het bijna zover... na allerlei medische tests, het invullen van tal van formulieren en het regelen van een visum, komt mijn vertrek naar China steeds dichterbij. Ik kijk er erg naar uit en heb er ontzettend veel zin in! Deze week heb ik eindelijk de definitieve vertrekdatum te horen gekregen: woensdag 29 augustus stap ik het vliegtuig in richting Beijing! Van Lin Laoshi heb ik een Chinese naam gekregen, toch wel heel handig, aangezien het wel ERG lastig is voor Chinezen "Welmoed" uit te spreken, zoals bleek tijdens mijn rondreis vorig jaar... Mijn Chinese naam is 艾维欣 uit te spreken als Ai Weixin, (korte uitleg: Ai als achternaam, Weixin als voornaam) oftewel, you can call me Xiao Wei! Mijn ouders konden het na een dag oefenen al feilloos, inclusief tonen, uitspreken;) Vanaf deze site zal ik jullie op de hoogte gaan houden van al mijn avonturen, zodat jullie enig idee hebben wat ik allemaal uitspook in het verre China!
26 Juli 2007 - 20:35
Conny Fakkeldij:
Hoi Xiao Wei,
Prachtige Chinese naam jòh.
Het lijkt me erg leuk om regelmatig iets van je te horen.
Een heel goede reis, en mooie tijd in China.
Veel liefs van Conny. -
26 Juli 2007 - 20:37
Sjirk:
ben nu benieuwd wat mijn naam in het chinees is. In het buitenland noemt men mij vaak sjuk. -
27 Juli 2007 - 03:49
SuperK:
Beste Welmoed!!!
Goed gedaan! en heel mooie website!!!
加油!!!
gr,
Kai -
27 Juli 2007 - 03:51
SuperK:
Beste Welmoed!
55~~~Nog een keer,Ik heb net een paar woorden in mijn taal opgeschreven,maar waarom kan ik het niet zien? heel raar!!!~~~
xixi~~~maar kop op!!!
gr,
Kai -
27 Juli 2007 - 11:44
Maruth Altena:
Hoi Welmoed,
Leuk om het bericht te lezen en dat ik nu weet wanneer jij weggaat. Natuurlijk wil ik als je zus ook alle berichten lezen.
Dimitri heeft trouwens een boek over een vrouw die in haar eentje door China rondreisd. Vind je het leuk om dat boek mee naar China te nemen? Mag van Dimitri, heb het al gevraagd.
Ik hoor het wel.
Veel liefs van Maruth -
27 Juli 2007 - 17:29
Oom Ruud En Tante An:
De derde Altena op waarbenje.nu.
Pim Altena is pas terug uit Berkeley, waar hij een halfjaar gestudeerd heeft.Floor Altena komt op 3 augustus terug uit Nieuw-Zeeland waar ze 9 maanden als au pair gewerkt heeft voor ze naar de universiteit gaat.
We hebben xe dank zij waarbenje.nu met belangstelling kunnen volgen.
Nu jij naar China. We wensen je veel succes en een plezierige tijd. Wij kijken
zeker uit naar je verhalen.
Het allerbeste toegewenst. -
27 Juli 2007 - 22:58
Chinan:
Ah wat grappig! :) Een chinese naam!
Xiao Wei, "Kleine Wei" toch?
Hopelijk zie ik je nog voor je vertrek en kan ik persoonlijk afscheid nemen van je (ipv via een website :( )
Doeg! -
28 Juli 2007 - 13:15
Marjolijn:
he wel,
kan alleen maar zeggen; ga stokjes eten bij de ximer, aardappelballen bij de yunnan, schrik niet van de muur bij de nanmer, ze hebben de jianbing's met 0.50 cent verhoogd naar 2.50 yuan, als je een scheve vieze blauwe fiets met lekke banden voor shaoyuan drie ziet staan, mag je hem stelen (hij was van mij) en de rest moet je zelf maar allemaal gaan ontdekken!!! ga je verhalen met heimwee volgen!!!
groetjes mar
(ps. ik kom de 19de terug, misschien kunnen we nog effe afspreken?!) -
29 Juli 2007 - 03:52
Tony:
Eej Welmoed!
Jammer genoeg ga je niet eerder naar Beijing want dan had ik je kunnen opzoeken! Een goede reis en veel plezier daar! -
29 Juli 2007 - 14:10
Thirza:
Yo, Xiao Wei!!
Super, ik wist niet dat je al zo snel ging! Hoop dat je het naar je zin krijgt daar!! Langskomen in Maastricht gaat niet meer lukken dus.... want ik kom pas op 27 augustus terug uit India. Had ik je onze site al gegeven? www.thirzaenwiminindia.nl Maar zonder foto's, tot nu toe hebben we alleen prehistorische computers gevonden waar het uploaden van 1 foto een uur duurt.
Tot over een jaar! En vergeet mn moeder en de strijkbout niet!!
XX Thirza -
30 Juli 2007 - 19:58
Remco:
Welllllllieeeee!
Nice new name! Nog een maandje Nederland dus... lijkt me echt super leuk wat je gaat doen alleen erg lang! Veel plezier iig en maybe dat we in aug nog ergens kunnen gaan tennissen ofzo met mike en edith!
xx -
31 Juli 2007 - 09:23
Sjirk:
ook onze hond heeft al een chinese naam
"maaku" (fonetisch) -
01 Augustus 2007 - 10:33
Julia:
hm.. misschien noem ik je wel Wei Wei, klinkt ook wel schattig. Succes met inpakken! -
03 Augustus 2007 - 16:07
Christine:
Wat leuk dat je naar China gaat! Heb je al veel te lang niet meer gesproken, dus dan is het des te leuker om af en toe te lezen hoe het met je gaat. Met mij gaat ook alles goed in Groningen. Ik heb net allebei m'n P's gehaald en nu dus verder met andere bachelorvakken.
Veel plezier in China!
WeA:
Goed naam..Hope you have a nice time then at China..A za A za fighting!!︿_︿ -
13 Augustus 2007 - 20:13
Jonathan:
ey welmoed, het is natuurlijk het allerkutste dat we geen proper gedag hebben kunnen zeggen, das natuurlijk kut...
Zit je nu al in Chinaland? anders kan ik je nog opzoeken in het nederland of in het schiphol!!!, die chinese naam trouwens: al weiksin??? waarom niet welmoed (is namelijk al een leuke naam) of anders chicho, das namelijk een coole naam vin ik:)
maargoed leuke dingen toegewenst als ik je niet meer zie....( :( )
xxx jona -
14 Augustus 2007 - 13:24
Merel:
Wellie!!!!
Heb eindelijk je site gevonden, haha!
Was weer gezellig et weekend!
Maar et gaat nu wel heel snel :(
Lieve Xiao Wei, een hele mooie tijd in China en zie je zaterdag bij Jor!
Dikke kus! -
18 Augustus 2007 - 14:29
Sebastiaan:
Hey! Remember me? Je had mij heel lang geleden als meeloper bij de opleiding Chinees rondgeleid en toen vond ik het zo leuk dat ik het ben gaan studeren. Zit nu op Taiwan en heb daar nu bijna 3 maanden gezeten. Wilde je nogmaals bedanken dat je meeloopdag zo leuk was, anders had ik nu misschien niet op Taiwan tussen allemaal superlieve mensen gezeten! Dus thnx daarvoor! Superveel plezier in China! Zorg er wel voor dat je bijnaam niet Xiaoxin wordt ;)! -
26 Augustus 2007 - 09:10
Mandy:
Jo wel!
en jawel..eindelijk ook een berichtje van mij..dat komt omdat ik man man ben he, en niet kuai kuai. wo shuo: ik ga je missen! haha. je gaat een toptijd krijgen daar, weet ik zeker. nou zorg dat je koffer niet tai zhong wordt..wo shuo: ni zai zhongguo keyi mai hen duo dongxi ha ha da xiao. hahah.
wo ai ni! xx Man -
27 Augustus 2007 - 19:41
Joop:
Hoi Xiao Wei!
Ik wens je een hele goede reis as. woensdag en een geweldige tijd in China.
hartelijke groet,
Joop