Great Wall Sleepover
Door: Welmoed
Blijf op de hoogte en volg Welmoed
30 September 2007 | China, Beijing
Vrijdagmiddag zijn we met zo'n 200 buitenlanders de bus ingestapt voor de Great Wall Sleepover. Bij aankomst was het al donker, dus met zaklantaarns zijn we langs smalle paadjes omhoog gelopen naar een stuk ongerestaureerde muur. Slangen, schorpioenen...gelukkig zijn we ze dit keer niet tegen gekomen;) Vanuit je slaapzak kon je naar de heldere maan staren... Bang om van mijn matje af te glijden in mijn slaap de afgrond in (het was niet heel breed daar...), een paar rotsen die in je rug steken, en de KOU, nee, heel comfortabel heb ik niet geslapen, maar wonderbaarlijk genoeg nog wel een aantal uurtjes... en dan word je een uur of 6 alweer wakker van het licht en kijk je uit over de muur:D!!! Om een beetje op te warmen zijn we een stuk gaan lopen naar de wachttorens in de verte. Zo wil ik elke dag wel wakker worden!!
Verder was afgelopen dinsdag het Mid-autumn festival. De maan staat deze dag het verst van de aarde af en schijnt het helderst. Chinezen vieren deze dag vaak samen met familie en eten mooncake, ronde cakejes met een soort rode bonenpasta erin (ja dat is even wennen...). Op de campus zaten groepen Chinese studenten in rondjes in het park om naar de maan te kijken. Jor en ik zijn uiteindelijk met een vriend in de beergarten beland en vanuit daar hebben we de maan gezien;)
Vorige week ben ik nog met een vriend naar Beijing Jazz geweest; op twee grote podia speelden artiesten vanuit de hele wereld. Niet alles viel onder de categorie jazz, maar de optredens waren erg goed! Weer eens wat anders dan Haarlem Jazz;)
Overigens hoorde ik dat in de afgelopen weken hier een autovrije dag zou zijn geweest... dat is waarschijnlijk behoorlijk mislukt, dus helaas heb ik niet op de 4th ringroad kunnen fietsen:( Elke dag is het verkeer een grote chaos (groen=rijden, maar rood= ook rijden!) dus dan maar oversteken als alle Chinezen dat zelf ook doen:) Elke ochtend worden we vanzelf wakker van de toeterende auto's buiten op straat EN van het Chinese volkslied, elke ochtend stipt om 8 uur gezongen door kinderen op het schoolplein voor ons appartement!
Vandaag hebben we eindelijk na een maand ons paspoort met residence permit kunnen afhalen ergens op een kantoor midden in de stad. Dat is toch wel erg prettig, aangezien we afgelopen week door de politie werden aangehouden toen we fruit kochten voor ons huis. Ze vroegen naar ons paspoort wat we dus niet hadden...en liepen vervolgens helemaal mee naar ons appartement...en nee...heel beleefd een vriendelijk waren ze niet meer, dus hopelijk was dat de laatste keer dat we er mee te maken hebben gehad;) Nu we ons vandaag met paspoort hebben kunnen registreren bij het politiebureau om de hoek kunnen we weer veilig over straat:)
Morgenochtend vertrekken we om half 6 's ochtends met de bus richting Inner Mongolia...even een weekje frisse lucht en rust! Het leven als liuxuesheng is zo gek nog niet:D
30 September 2007 - 13:46
Ben:
Prachtige fotoreportage! -
30 September 2007 - 16:02
SuperK:
Hoi Welmoed!
Eindelijk ben je die "must-see" Chinese muur geweest.
Maar graveer je naam niet op die muur hoor,anders moet je boete betalen. Zelfs is er geen ruimte meer om een naam op die muur te graveren. :P
groeten,
SuperK -
30 September 2007 - 16:59
Maruth:
Hoi Wel,
Hoop van je berichtjes te ontvangen als je in Mongolie bent.
Liefs en dikke kus,
Maruth -
30 September 2007 - 20:24
Jolmer:
Hi Welmoed !!
Jeetje..sorry dat ik pas zo laat ben hoor. Maar joh..wat een verhalen :D logisch natuurlijk. Hee ik beloof je ik ga ze echt snel lezen en dan nog een keer reageren..want ben heel benieuwd:D maar de tijd in Nederland is nu..22.23u, en moet morgen heel vroeg op!
We missen je wel op de verjaardagen hoor!
Hee maar heel veel plezier, en tot over een tijdje weer!
Groetjes van Jolmer -
01 Oktober 2007 - 12:56
Merel:
Joo Wellie!
Supergaaf al die foto's en ben blij weer ff mee te genieten van een stukje uit je geweldig avontuurlijke leventje daar!
Mail je snel!
Dikke kus, ook voor Jor!
02 Oktober 2007 - 14:08
Gijs:
Hoi Welmoed,
Superstoer, zo'n nacht op de Muur. Ik zou er ZEKER ook niet 100% op hebben vertrouwd dat ik er in mijn slaap niet af zou glijden...
Groet,
Gijs -
02 Oktober 2007 - 20:21
Atti Noordhof:
Lieve Welmoed,
Ik krijg wel een indruk van je leven. Het lijkt me erg wennen. Ook aan de wel heel andere politiek culturele gewoontes. Ons land lijkt me liever.
Atti -
07 Oktober 2007 - 11:01
Lisanne:
Hoi welmoed!
Wat een leuke verhalen, je vermaakt je prima daar hoor ik. Erg grappig om te zien hoe al die mensen op die muur slapen! lijkt me doodeng! haha.
erg mooie foto's!
Ben benieuwd naar je volgende verhalen.
Groetjes, Xxx Lisanne