Shanghai, Jay Chou, H&M
Door: Welmoed
Blijf op de hoogte en volg Welmoed
07 December 2007 | China, Beijing
Het is al laat in de avond, nog even snel rond ik wat af op mijn laptop voor ik ga slapen...plotseling zit ik geheel in het donker...zenmeban?! Is er een stop doorgeslagen? Een stroomstoring misschien? De volgende dag komen we er achter...de stroom is op! De meter staat op nul, geen warm water, geen verwarming, geen licht, geen electriciteit, geen internet, en buiten is het een graad of 1... Na een telefoontje met de huisbaas komen we er achter dat we met een kaart naar de bank moeten om stroom te kopen...gelukkig hebben we na een dag zonder, nu weer electra, toch wel heel prettig:) Nu kan ik gelukkig weer naar mn Jay Chou songs luisteren;)
Twee weken terug ben ik met Ning naar Shanghai gevlogen voor het concert van deze beroemde Taiwanese zanger. Nog voor het concert begint kopen we ons gek aan allerlei Jay Chou merchandise, maar voor we het weten dringt iedereen zich massaal door te nauwe ingangen het stadion binnen voor het begin van het concert. Nu ben ik niet claustrofobisch aangelegd, maar dat was wel even benauwd...(zie pics)
Het concert was echt geweldig!! (al voelde ik me af en toe wel een beetje aangestaard toen ik als enige blonde in het hele stadion zijn liedjes meezong) Nog nagenietend van het concert zijn we langs de Bund gelopen en uiteindelijk in een massagesalon beland...de volgende dag deden mijn voeten er nog pijn van, dus ik vraag me af wat ze gedaan hebben;)
De rest van het weekend staat vooral in het teken van shoppen in Nanjinglu en H&M! In Beijing heb je van alles, behalve een H&M, dat was weer even lekker vertrouwd:D
De twee dagen in Shanghai zijn echt omgevlogen...terug in Beijing maak ik mijn (voorlopig) laatste tentamen, om twee dagen later weer het vliegtuig in te stappen riching Hangzhou voor een tripje naar Huangshan, een van de meest schilderachtige bergen van China! Volgende keer meer over Huangshan, Suzhou, Hanfzhou en Shanghai (again)....
Overigens is Beijing volop in de kerstsfeer...in de supermarkt worden Chinese kerstliedjes gedraaid, de cassieres dragen een kerstmuts, kerstballen, kerstbomen, een ruim aanbod aan kerstvesiering...ook de sportschool is geheel in de kerststemming...het heeft wel wat:) Nu de sneeuw nog;)
07 December 2007 - 13:40
Iet:
Hé Welmoed, leuk je verhaal. Vreemd dat de Chinezen zo bezig zijn met Kerst, ze hangen toch niet de christelijke religie aan? Of zeg ik nu iets heel doms?
In iedergeval is het me duidelijk dat je geniet. Fijn!
Dag, groet van Iet -
07 December 2007 - 15:35
Martin:
Argh ik wil weer naar dat concert man, ik kan niet wachten tot de DVD uitkomt!!! -
08 December 2007 - 11:31
Arianne:
Hoi Welmoed! Wat leuk weer je verhaal! En tof dat je zoveel tripjes maakt, en zo China leert kennen.
Groetjes, Arianne