Huangshan - Reisverslag uit Beijing, China van Welmoed Altena - WaarBenJij.nu Huangshan - Reisverslag uit Beijing, China van Welmoed Altena - WaarBenJij.nu

Huangshan

Door: Welmoed

Blijf op de hoogte en volg Welmoed

08 December 2007 | China, Beijing

A relaxed and happy feeling comes from the harmonious coexistence between human and nature...aldus een bordje op Huangshan...Na ruim drie maanden te leven in een smogwolk is het tijd voor wat frisse lucht en natuur op Huangshan, een van de mooiste bergen van China. Omdat er geen directe vlucht is van Beijing naar Huangshan maken we eerst nog een korte stop in Hangzhou voor een boottochtje op Westlake. “In heaven there is paradise, on earth Suzhou and Hangzhou”...dit gezegde geeft redelijk aan hoe mooi het hier is... Na een race tegen de klok in het drukke verkeer kopen we de laatste 7 plaatsen voor de laatste bus richting Huangshan. De volgende dag beginnen we aan de grote klim omhoog. De omgeving is echt prachtig, helder bergwater, bamboebos, watervallen...het verbaast me niks dat de film Crouching tiger hidden dragon hier opgenomen is. Tegen de avond genieten we van de zonsondergang, werkelijk de mooiste die ik ooit heb meegemaakt...In het donker vinden we onze weg naar ons hotel op de top van de berg. ’s Nachts wagen we ons de kou in om de heldere sterrenhemel te bewonderen.
De volgende dag lopen we verder om van het uitzicht te genieten. Onderweg komen we slotjes tegen aan een hek. Na wat rondvragen blijkt dat je een slotje kan kopen en ophangen met een wens, als het er na verloop van tijd afvalt, komt je wens uit....
Na een nacht op een hardsleeper komen we al vroeg aan in Suzhou, beroemd om de grachtjes en tuinen, ook wel het Venetie van het Oosten genoemd. Tijdens een boottochtje op de grachten merken we dat het water multifunctioneel is, er wordt o.a. kleding in gewassen, afval in gedumpt, en in gepist... Als we wat rondlopen langs het water ontdekken we een afbeelding van Jezus op de deur van een oud huisje. Nieuwsgierig kijken we ernaar als plotseling de deur openzwaait en een oud echtpaar in de deuropening staat. Na een praatje en een foto (volgt binnenkort) lopen we weer verder. Aan het eind van de middag vertrekken we met de trein richting Shanghai waar we na een goed diner en wat hippe bars tot 6 uur in de ochtend karaoke zingen, erg populair in China.
De laatste dag in Shanghai gaan we naar de best place in town om xiaolongbao te eten, een tip van de taxichauffeur...aan de lange rij Chinezen te zien heeft hij gelijk! Na een heerlijk xiaolongbao ontbijt loop ik nietsvermoedend achter mijn vrienden aan een wet market in…een groot aanbod van vis, vlees, schaaldieren, kikkers etc...als er plotseling een vis half dood/levend een laatste sprong maakt uit zn bak, schrik ik zo dat ik door mn gil plotseling alle Chinezen me verbaasd aankijken. Kikkers in een veel te kleine bak, nog levend op elkaar, kruipende krabben in een net, resten dode vis en niet nader te identificeren ranzigheid op de grond, een vuilnisbak vol met restafval, koppen, ingewanden...snel ren ik enigszins geschokt naar buiten voor wat frisse lucht…het is tijd voor een laatste shoppingtour in de mega H&M om even ervan bij te komen! Na een kort bezoek aan de oldtown (met oa Starbucks, Haagendasz...) is het alweer tijd om met de nachttrein terug te reizen naar Beijing, waar we rechtstreeks door kunnen, de collegebanken in!

• 08 December 2007 - 15:04

Remco:

Ik wil ook! Klinkt echt super leuk :-)

Have Fun!

• 08 December 2007 - 15:28

ATTI NOORDHOF:

Mooi verhaal, indrukwekkend mooie omgeving. Waren die oude mensen christelijk? Of zomaar een afbeelding van Iezus Atti

• 08 December 2007 - 16:46

Gijs:

Prachtige foto's!

• 09 December 2007 - 21:13

Mirjam En Kees:

iedere keer lees ik vol bewondering jouw indrukwekkende belevenissen. Wat een leventje en zo afwisselend. Maar dus ook leuk voor ons, dat jij zoveel meemaakt, echt genieten.

En natuurlijk: HEEEEEEEEEEL HARTELIJK GEFELICITIEERD! dikke knuf van ons 5-jes
    liefs Mirjam, Kees, Elias, Jonathan en Fietje

• 10 December 2007 - 18:05

Antje:

Zo te lezen heb je het nog super naar je zin daar! kben echt jaloers op die tripjes en het leven daar. Geniet er van! Groeten en veel plezier

• 11 December 2007 - 14:36

Mandy:

heeeey lieverd!! gefeliciteerd!!!!!!!!!!! ik wilde je bellen, maar ik ben vandaag niet thuis dus ik heb geen skype!!! maar ik bel je morgen! ik hoop dat je een superleuke dag heb gehad!! liefs en spreek je!! xxxxx

• 11 December 2007 - 21:26

Zoe:

Heeeee lieve schat, gefeliciteerd mit deinen Geburtstag...ben je lekker een borrel aan het drinken?! Dat mag nl wel!! Ik proost op je en mis je hier onderhand al wel hoor...! Je verhalen blijven me zo goed bij, echt heerlijk. Goede gespreksstof voor mij en mijn moeder haha. Ik heb trouwens sinds kort skype, lijkt me leuk je te spreken en je stem te horen. Geniet van alles 22-jarige, dikke kus vanuit het Hollandse
    Ben trouwens een lange brief naar je aan het typen: wordt vervolgd! heb je trouwens ook nog gesmst maar nog op je NL-nummer..werkt deze uberhaupt nog wel? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx