Lovely Thailand: Koh Tao & Koh Phangan - Reisverslag uit Beijing, China van Welmoed Altena - WaarBenJij.nu Lovely Thailand: Koh Tao & Koh Phangan - Reisverslag uit Beijing, China van Welmoed Altena - WaarBenJij.nu

Lovely Thailand: Koh Tao & Koh Phangan

Door: Welmoed

Blijf op de hoogte en volg Welmoed

10 Februari 2008 | China, Beijing

Na aankomst op Koh Tao zoeken we een mooie bungalow uit aan het strand en laten we ons vervolgens verwennen in een luxe Spa resort...sauna, aloevera body wrap, facial massage en Thai massage tot slot, dat hadden we wel verdiend na die bootreis;) Verder is Koh Tao vooral erg bekend om het duiken en snorkelen, dus maken we een boottocht rondom het eiland met verschillende stops om te snorkelen. Na een paar keer bijna gestikt te zijn in mijn snorkel gaat het gelukkig eindelijk goed en kan ik genieten van alle vissen om me heen.
Niet alleen de zee rond het eiland wordt verkend, ook het eiland zelf uiteraard, op een fourwheeldrive welteverstaan... een van de weinige voertuigen die de onverharde wegen op het eiland aankan. Onze roadtrip eindigt wel heel snel als Andrew en ik achterom kijken en Ning en Jordi na veel gelach en gegil de macht over het stuur verliezen en de afgrond in rijden. Ning? Jordi? Even blijft het angstaanjagend stil, maar gelukkig klimmen ze even later naar boven. Met flinke schaafwonden zijn ze er allebei vanaf gekomen...en daar mogen ze geloof ik wel heel blij mee zijn... De fourwheeldrive zelf hing in de bomen met een gebroken motor, die voor ruim 500 dollar later wordt gerepareerd. Gelukkig komt er net een jeep langs die ons terugbrengt naar de bewoonde wereld, zodat we naar het ziekenhuis kunnen om de wonden schoon te laten maken. Later wordt de fourwheeldrive naar boven getrokken. Om een beetje over de schrik heen te komen vermaken we ons verder met de nodige shopping en massage.
Vanaf Koh Tao nemen we de ferry naar Koh Phangan, om op tijd aan te komen voor de Fullmoon Party, een groot strandfeest met zo'n 10000 mensen. Drank wordt door rietjes gedronken uit buckets (ja Martin ik ben er eindelijk achter wat je nu eigenlijk zei), met als gevolg dat een van onze vrienden iets te diep in de bucket had gekeken en we haar al snel naar onze beach bungalow moesten brengen aan de andere kant van het eiland...waar we nog lang blijven hangen bij het zwembad.
De volgende dag vertrekken we met een speedboot naar het Ang Thong National Marinepark. Of het nu komt door de twee uur slaap, de buckets of de speedboot, bij aankomst ben ik te misselijk om te snorkelen, dus dobber ik rond in een reddingsvest. Na wat Thaise medicijnen tegen zeeziekte en fever voel ik me een stuk beter gelukkig. In het marinepark zijn er allerlei prachtige eilanden en rotsen te zien. Op een klein eiland is een heel mooi meer te zien, vanaf het uitzichtspunt kijk je over het hele marinepark, erg mooi! Na wat kayakken, zwemmen en aan het strand liggen keren we weer terug naar Koh Phangan.
Na heerlijk Thais eten en massage nemen we de boot naar Koh Samui, vanwaar we vliegen naar Bangkok. Sommige vrienden reizen door naar Chiangmai, sommige keren terug naar Hua Hin, of gaan naar Phuket. Samen met Luba ga ik naar Hanako voor een Japanse gezichtsmassage, erg lekker, je hele gezicht wordt gereinigd en gemasseerd. Na de nodige uren te hebben besteed in Siam Paragon, Bangkoks meest luxe shoppingmall, en in Siam Ocean World, een enorm aquarium, zou ik eigenlijk terug vliegen naar Beijing. De plannen worden op het allerlaatste moment noodgedwongen gewijzigd, dus de volgende dag vlieg ik ook naar Chiangmai, mijn vrienden achterna!

• 10 Februari 2008 - 11:59

Martin:

hahaha... ik mis de buckets... en Thailand in het algemeen als ik die foto's bekijk :P maar ja ach here's not bad either :) mooi verhaal! keep them coming!

• 10 Februari 2008 - 12:14

Jolmer:

Leuk verhaal! Leuke foto's. Je hebt de tijd van je leven daar zo te zien:)

Goed bezig en hopelijk tot over een tijd!:P

xx Jolmer!

• 10 Februari 2008 - 18:21

Arianne:

Hee Welmoed! Wat een mooie verhalen weer! Ik heb net de laatste drie gelezen (ik was een beetje achter...). Wat tof dat je toegelaten bent in Londen! Je wordt wel echt een international! En leuk om over Thailand te lezen: op de plekken waar jij over schrijft zijn Gijs en ik ook geweest. Sweet memories....
    Bedankt voor je ecard ook!

Liefs, Arianne

• 10 Februari 2008 - 20:12

Gijs:

Ziet er goed uit! Koh Pha Ngan vonden Arianne en ik ook fantastisch, wij waren er in 2005. Als je in Chiang Mai bent, Pai (een paar uur met de bus verderop) is een fantastisch plaatsje in de bergen. Je hebt er prachtige uitzichten. Arianne en ik zijn nog eens lopend langs een beek in de jungle op zoek geweest naar de waterval van Mae-Yen. Niet gevonden. Na uren lopen, rare zoemende geluiden en een slang zijn we omgekeerd. Ga jij de uitdaging aan? ;-)