Daily life
Door: Welmoed
Blijf op de hoogte en volg Welmoed
30 Mei 2008 | China, Beijing
Zo nu en dan krijg ik de vraag of ik alleen maar aan het reizen ben...niets is minder waar, er moet keihard gestudeerd worden:) Daarom is het, een week voordat de colleges afgelopen zijn, tijd wat te vertellen over het leven als student aan Beida. Elke week heb ik 20 uur college, met vrijwel iedere dag een dictee, toets, spreekbeurt, opdracht, essay, of tentamen. Meestal beginnen mijn colleges al om 8 uur 's ochtends... In de ochtendspits rijd ik op mijn te kleine fiets in ongeveer 15 minuten naar de universiteit, blij als ik het chaotische verkeer weer overleefd heb. De colleges bestaan voornamelijk uit nieuwe woorden, grammatica en tekst behandelen, oefeningen maken, tekst voorlezen of spreken, alles in het Chinees uiteraard. Colleges missen betekent punten aftrek van je tentamen; als je er teveel mist krijg je helemaal geen cijfer meer...redelijk schools gaat het eraan toe:) Na een lange dag college van 8 tot half 5 eet ik regelmatig met wat vrienden op de campus (goedkoop en soms ook nog lekker...)
Verder sport ik door de week vaak in het fitnesscentrum tegenover ons appartement of speel een potje tennis op de tennisbaan waar ik op uitkijk vanuit de woonkamer...daarna spring ik gelijk onder de douche, zeep me in en dan...is het water op?! Tja, het blijft China he;)
Behalve zelf sporten is het op z'n tijd ook leuk ernaar te kijken, zeker als het in het Bird's Nest is (het olympisch stadion waar 8 augustus de opening van de Spelen zal plaatsvinden!). Zo ben ik vorige week met wat vrienden naar de China Athletics Open geweest, inclusief medaille en vlaggenceremonie (aangezien er voornamelijk Chinezen deelnamen kon ik het Chinese volkslied na afloop van de avond wel dromen...) De Olympische mascottes kwamen gelukkig ook nog even gedag zwaaien...eentje viel er vanwege het enorme pak bijna om....nog even oefenen voordat de Spelen officieel beginnen!
Vanwege de Spelen heeft China afgelopen tijd haar visumregels enorm aangescherpt...een visum voor China krijg je niet zomaar meer...gelukkig hebben mijn ouders (nadat ik ze officieel heb moeten uitnodigen en de juiste papieren heb opgestuurd) een visum weten te krijgen en kan ik ze (over bijna 2 weken al!!) een maand rondleiden door Beijing en de rest van China. Hun privégids zal ze brengen naar een van de mooiste delen van China...het zuiden! Ik kan niet wachten :D
27 Juni 2008 - 15:57
Michele:
Hoi Welmoed!
Als ik je fotootjes bekijk, krijg ik echt heimwee naar Wudaokou en Beijing! Heb de bird's nest zelf nooit verlicht gezien..echt mooi :-)Geniet van je tijd, xx -
09 Juli 2008 - 13:38
Loes:
Ha die Welmoed! Jeetje... Ik werp weer even (ik heb nu weer tijd:P) een blik op je mooie verhalen en foto's... Wat een leven heb je zeg! Ik hoop dat ik dat ook ooit mag krijgen.
Ik ben in ieder geval aardig goed op weg: ik heb mijn P! :)
Hoe gaat het daar verder? Geniet je nog van alles, of verlang je stiekem ook alweer een beetje naar de Nederlandse pindakaas/drop/kaas, en het fijne vertrouwde Leiden... :)
Heel erg veel plezier met alles! Ik blijf je volgen! xxx, Loes -
22 Augustus 2009 - 06:50
Welmoed:
Dag Welmoed, toevallig kwam ik je reis/studieverslag in China tegen, wat leuk, 22 jaar geleden trok ik ook door China, maar wat een wereld van verschil!
groeten van Welmoed